Team

Pieter-van-Veen

Pieter van Veen

Geboren met een koptelefoon luisterde ik vanaf een jonge leeftijd muziek. Tijdens middelbare school was ik vaak discjockey op schoolfeesten. In deze periode groeide mijn voorkeur voor Grooves en Rock/Metal. Van Disco-Dance Classics + House-Hiphop + Techno-Triphop + Melodic-Progressive-Extreme Rock/Metal! Hoezo variatie? Na enkele vakanties als deejay op Ibiza te hebben gedraaid, startte ik in 2004 bij ROSA FM (inmiddels ROSA digitaal). Via 2004 t/m 2009 bij Behind The Grooves was 5 juli 2009 de eerste Progressive X Grooves radioshow een feit. Inmiddels met een heel team!

Robin Youth Rock Brigade

Robin “Youth Rock Brigade”

Robin heeft metaal in haar DNA. Erfelijk, want haar vader en teamgenoot Roy heeft het ook. Pa heeft een milde vorm van metalmania, maar de smaak van Robin is echt heavy.
Ondanks een dagelijkse portie metalcore en extreme metal als ontbijt ? Blijft ze hongerig voor nieuwe bands ! Zolang het maar knalt, grunt en vonkt. Robin is de allerjongste in ons team. Zij richt zich met de Youth Rock Brigade op de jeugd van tegenwoordig .

Roy Spraakman_Progressive X Grooves radio

Roy Spraakman

Theaterliefhebber met een been geworteld in de wereld van de rockmuziek. Aan zijn (voormalig lange) haren erbij getrokken door radio-collega Pieter van Veen. En ingelijfd als grafisch ontwerper, en relatie-onderhouder met diverse bands. Als de agenda het toelaat ook sidekick en medepresentator van de Rock-Café edities van Progressive Grooves.

Ron Brouwer

Ron Brouwer “Ron’s Brew”

In 1980 ging ik voor het eerst naar een live concert: dat van mijn favoriete stripfiguren KISS in full make-up. In het voorprogramma stond IRON MAIDEN. De zware metalen poorten zwaaiden daarna voor me open. ‘Stampij’ met Hanneke Kappen, die ik zelf in de tijd van de 27 MC ‘bakkies’ nabootste als Ron Beton, bracht me op het spoor van lichtere metalen, waarin niet alleen gitaren maar ook keyboards een glansrol opeisten.

Hoewel ik artiesten van ABBA tot ZAPPA kan waarderen – mijn all-time favourite artiest is het veelzijdige cross-over mirakel UTE LEMPER – liggen mijn voorkeuren grotendeels in de progressieve rock, met zijn uiteenlopende arrangementen en instrumentaties, tempowisselingen, melodieuze zang en complexe melodieën.

In 2018 presenteer ik op vijf dinsdagavonden mijn ‘brouwsel’ tijdens de uitzending van Progressive X Grooves. Iedere uitzending krijgt een duidelijk omlijnd thema. Never a dull moment.

Henna Dee_Progressive X Grooves radio

Henna Dee (Henna Donk)

Voor de grap samen met een vriendin een liedje zingen op koninginnedag ? Dat was het begin van Henna haar zangcarriere. Henna laat zich inspireren, door alles wat onze lieve heer ons gegeven heeft, om vervolgens vol energie muziek te maken, te dansen en vooral te zingen. In vrijwel iedere stijl kan zij mooie dingen ontdekken, maar haar hart ligt uiteindelijk bij soul/jazz/funk en latin.

Andre

André van de Grift

Als jongen van 12 jaar kwam ik voor het eerst in aanraking met disco/soul/funk muziek via de Soulshow van Ferry Maat op Nederlandse nationale zender Hilversum 3. Ik merkte direct dat ik deze muziek leuk en dansbaar vond. Vanaf dat moment ben ik platen gaan kopen die o.a. daar gedraaid werden. Inmiddels heb ik een redelijk omvangrijke platen- en CD collectie met die muziek vanaf de late jaren ’70 tot heden. Daarnaast stel ik sinds 2006 soul/funk verzamel-CD’s samen voor een platenmaatschappij. Sinds 2004 maak ik deel uit van het befaamde radioprogramma Behind The Grooves op ROSA FM, tegenwoordig ROSA Digitaal. Mijn goede vriend Pieter van Veen heeft me gevraagd regelmatig (een gedeelte van) de groovy tracks samen te stellen voor zijn radioshow, iets wat ik met plezier zal blijven doen.